onsdag 30 november 2011

Sammanfattning 2011

Då var dags att starta den här bloggen. Första inlägget kommer på den sista dagen på 2011 års säsong och börjar med min korta sammanfattning av den samma.

Inför säsongen hade jag förhoppningar om att Blåvitt skulle vara där de borde, nämligen vara med och kriga om seriesegern. Detta trots att inte så mycket hänt på spelfronten förutom en ny vänsterback i Logi Valgardsson och den mer etablerade Andreas Drugge. Efter Copa del Sol fanns dessa förhoppningar kvar, speciellt med en stark match mot FCK. Men desto längre försäsongen led desto mer minskade dessa förhoppningar och efter att jag åkte hem från Ljungskile efter den sista träningsmatchen efter ytterliggare en svag insats med en knapp seger efter mål från Robin Söder så var väl egentligen förväntningarna i botten.

Men när jag vandrade in på Gamla Ullevi till matchen mot Örebro så hoppades man ändå att det skulle vara så att träningsmatcherna inte betydde något. Men det blev direkt ett bakslag med en 1-0 förlust efter en billig utvisning på Karl Svensson. Efter att ha lämnat Biljardpalatset och matchen mot AIK var humöret i botten och förtroendet för Jonas Olsson minimalt, 4 raka förluster var inte godkänt och jag tycker fortfarande att Olsson borde ha avgått/sparkats redan då. Sen följde en säsong med väldigt blandade resultat men där topparna var för få och matchen mot AIK hemma nog får ses som säsongens höjdpunkt.

Tillslut blev det ännu en sjundeplats, dessutom med GAIS före i tabellen för första gången sen året jag föddes (1989). Dessutom blev det på något sett förlust mot Kalmar i cupen iår igen med 3-4 efter ett sent segermål i förlängningen. Logi Valgardsson var inte så bra som man hoppades men han fick inte heller något förtroende av Olsson då han av någon outgrundlig anledning valde Erik Lund på vänsterbacken. Andreas Drugge var inte heller någon höjdare som efter matchen mot Helsingborg egentligen inte gjorde någon riktigt bra match. De spelare som for godkänt i år är som följer (Emil Salmonsson spelade för få matcher för att vara med på listan men jag tycker att han har sett bra ut den här korta tiden).

Tobias Hysén - Ligger återigen i toppen av skytteligan och avgjör många matcher på egen hand.
Erik Dahlin - Kommer in efter att Markus Sandberg varit riktigt dålig några matcher och gör det riktigt bra, kan inte lastas för någon av de förluster som kommer efter hans inträde i målet.
Philip Haglund - Kom in i augusti och visade direkt sina kvalitéer och har efter hand blivit mer och mer stabil i matcherna.
Joel Allansson - Fick sitt genombrott i år med många bra matcher, tycker dock han fick spela lite för mycket för sitt eget bästa och kunde inte riktigt hålla den absolut höga nivån i alla matcher.

Imorgon klockan 10.00 startar då den svenska fotbollssäsongen 2012 för IFK Göteborgs del, då med både nya tränare och två helt nya spelare. Det blir alltså den första träningen för tränarna Mikael Stahre och Magnus Edlund samt för spelarna John Alvbåge och Daniel Lopes Silva aka Daniel Sobralense, dessutom kommer ett handfull av U-lagets spelare att medverka.

I morgon kommer ett inlägg om min iställning till detta och mina förhoppningar inför 2012.